İşçi Sendikalarının Üye Sayıları Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının açıkladığı verilere göre, işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayıları hakkında detaylar yer alıyor.

İşçi Sendikalarının Üye Sayıları Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan "6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2024 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliğ"i, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ülkemizde toplam 16 milyon 973 bin 613 işçiden 2 milyon 512 bin 332'si sendikalara üye. Ocak ayına kıyasla sendikalı işçi sayısında artış yaşanırken, sendikalaşma oranı yüzde 14,8 olarak belirlendi. En fazla üyeye sahip sendika Türk Metal olurken, onu sırasıyla Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş, Genel-İş ve diğer sendikalar takip etti.

Ayrıca, ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar alanında en fazla işçi bulunurken, metal ve inşaat sektörleri de yoğun işçi istihdam eden kollar arasında yer aldı.