adscode
adscode
adscode

İşgal Altındaki Gazze'de Serbest Bırakılan Filistinlilerin Dramı

İsrail işgal hapishanelerindeki esir ve mahkumların yaşadığı trajedi

İşgal Altındaki Gazze'de Serbest Bırakılan Filistinlilerin Dramı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde alıkoyduğu 50 Filistinliyi serbest bıraktı. Ancak serbest bırakılanlar arasında Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye de yer alıyordu.

Ebu Silmiyye, serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, işgal hapishanelerindeki esir ve mahkumların yaşadığı görülmemiş bir trajediye dikkat çekti.

Esirlerin yiyecek kıtlığı, fiziksel aşağılanma ve işkenceye maruz kaldığını belirten Ebu Silmiyye, uluslararası toplumun bu duruma karşı harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Aynı zamanda işgal altındaki Gazze'deki sağlık personelinin işkence altında yaşamını yitirdiğini ve hasta esirlerin yeterli sağlık hizmeti alamadığını aktardı.

Ancak tüm bu zorluklara rağmen, Gazze halkının umutlarını hiçbir zaman yitirmeyeceğini belirten Ebu Silmiyye, Gazze'yi yeniden inşa edeceklerini ve Şifa Hastanesi'ni daha güçlü bir şekilde ayakta tutacaklarını ifade etti.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Ebu Silmiyye'nin serbest bırakılmasına tepki göstererek, İsrail yetkililerini eleştirdi. Ben-Gvir, Ebu Silmiyye'nin serbest bırakılmasını protesto ederken, Başbakan Netanyahu'ya da bu duruma müdahale etmesi çağrısında bulundu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder