adscode
adscode
adscode

İşgalci İsrail Ordusu Filistinli Serbest Bıraktı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde alıkoymayı sonlandırdı ve serbest bıraktı.

İşgalci İsrail Ordusu Filistinli Serbest Bıraktı

İşgalci İsrail ordusu, Ebu Silmiyye dahil Gazze Şeridi'nin orta ve güneydoğu sınırlarında alıkoyduğu 50 Filistinliyi serbest bıraktı. Serbest bırakılanlar, Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi ile Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne getirildi.

Ebu Silmiyye, serbest bırakılmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu ve "İsrail işgal hapishanelerindeki esir ve mahkumlar, Nekbe'den (Büyük Felaket) bu yana Filistin tarihinde görülmemiş bir trajediyi yaşıyor" dedi.

Uluslararası toplumun tüm Filistinli esir ve mahkumların serbest bırakılması için adım atması gerektiğini vurgulayarak, sağlık personelinin işkence altında yaşamını yitirdiğini ve hasta esirlerin bulunduğunu aktardı.

Ebu Silmiyye, Gazze'nin yeniden inşa edileceğini ve Şifa Hastanesi'nin daha iyi hale getirileceğini söyleyerek umutlarını hiçbir zaman kaybetmeyeceklerini belirtti.

İsrail'in aşırı sağcı bir politikacısı olan Ulusal Güvenlik Bakanı, Ebu Silmiyye'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi ve Savunma Bakanı ve İç İstihbarat Teşkilatı Başkanı'nı eleştirdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder