adscode
adscode
adscode

İsmail Heniyye Tahran'da Suikaste Uğradı

İran'da gerçekleşen suikast sonucu İsmail Heniyye'nin öldüğü haberleri yankı uyandırdı. Detaylar için yazının devamını inceleyebilirsiniz.

İsmail Heniyye Tahran'da Suikaste Uğradı

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan İsmail Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere şehirdeydi. Ancak bugün sabaha karşı Heniyye'nin kaldığı konutuna düzenlenen bir saldırı sonucunda hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber metninde yer alan detaylara göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu, saldırıda havadan atılan bir mermi kullanıldığını ve Heniyye ile birlikte korumasının da öldüğünü duyurdu. Heniyye'nin şehit edilmesiyle birlikte olayın hemen ardından sosyal medyada büyük bir infial yaratıldı. Suikastın ardından İsrailli yetkililer sessizliğini korurken, İran ve Hamas Hareketi suikastı İsrail'in işi olarak gösterdi. Ancak İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda olayla ilgili herhangi bir yorum yapılmadı. Medyada yer alan diğer bir detay ise, saldırının aslında İran dışından yapıldığı iddialarıydı. İranlı bir kaynak, füzenin ülke sınırları dışından ateşlendiğini ve Heniyye'nin bu şekilde öldürüldüğünü belirtti. Olayın detayları hala netlik kazanmamışken, uluslararası ilişkilerde yeni bir gerginlik dalgasına neden olması bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder