adscode
adscode
adscode

İspanya, Hürjet ile F-5 Uçaklarını Değiştirmeyi Planlıyor

İspanya'nın hava kuvvetleri modernizasyonu kapsamında Türk yapımı Hürjet uçaklarına geçiş yapacak olmasıyla ilgili haber.

İspanya, Hürjet ile F-5 Uçaklarını Değiştirmeyi Planlıyor

İspanya Hava Kuvvetleri ve İspanya Uzay Ajansı (ESA), F-5 uçaklarını Türk yapımı 24 adet Hürjet ileri düzey eğitim uçağı ile değiştirmeyi planlıyor. Ayrıca stratejik taşıma filosunu genişletmek amacıyla 6 adet Airbus A400M uçağı da satın almayı düşünüyor.

Bu hamle, İspanyol Hava Kuvvetleri'nin modernizasyon sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor ve eğitim ile taşıma kapasitelerini artıracak bir adım olarak görülüyor.

İspanya'nın, geçtiğimiz Pazar günü Madrid'deki bir üsse indirilen yeni modellerden bir prototip ile Türkiye'ye uçak değişim anlaşması için heyet göndereceği belirtiliyor. Ayrıca, F-5 uçaklarının değiştirilmesi ve kullanılmayan A400M uçaklarının satılması planlanıyor.

Öte yandan başlangıçta 27 adet A400M uçağı sipariş edilmiş ancak yalnızca 14 adet kullanılacağı garanti edilmiş. Gelecek yıllarda ise Hürjet'in uçak gemilerine inip kalkış yapabilen bir varyantının üretimine geçilmesi planlanıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder