adscode
adscode
adscode

İspanya ve İngiltere EURO 2024 Finaline Hazır

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde yarın İspanya ile İngiltere karşı karşıya gelecek. İki takımın yolu ve finale hazırlıkları...

İspanya ve İngiltere EURO 2024 Finaline Hazır

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalinde yarın İspanya ile İngiltere karşılaşacak. Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda TSİ 22. 00'de başlayacak final maçı, TRT 1'den naklen yayımlanacak. Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan hakem François Letexier yönetecek. Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, finale tüm maçlarını kazanarak geldi.

İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3'te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek yarı finalist oldu. İspanyollar yarı finalde de Fransa'yı 2-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Teknik direktör Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. İngilizler, son 16 turunda Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın şık golüyle skoru eşitleyerek uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale çıktı. İngiltere, çeyrek finalde de penaltılarla İsviçre'yi geçerek yarı final biletini aldı. İngilizler, yarı finalde de Hollanda'yı 90+1. dakikada Watkins'in attığı golle 2-1 yenerek finale yükseldi. İspanya, EURO 2024'te dördüncü kez finalde mücadele ederken, İngiltere ise ikinci kez finalde yer alacak. İspanya 3 kez şampiyon olurken, İngiltere henüz bir şampiyonluk yaşayamadı. İki takım arasında oynanan 27 maçın 13'ünü İngiltere, 10'unu ise İspanya kazandı. İngiltere'nin gol sayısında da üstünlüğü bulunuyor. İspanya'nın en golcü ismi Dani Olmo, İngiltere'nin ise Harry Kane.

İki takımın muhtemel 11'leri ise şu şekilde olacak: İspanya: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Morata, Williamsİngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, KaneGünün en önemli futbol olayı olan EURO 2024 final maçını heyecanla bekliyoruz. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder