İsrail de Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine karşı kitlesel protestolar yapılıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu nun yargının yetkilerini kısıtlayan yasa teklifi ve sağ politikalarına tepki gösteren on binlerce kişi başkent Tel Aviv ve diğer kentlerde toplandı

İsrail'deki sivil toplum kuruluşları, hukukçular ve yüksek teknoloji sektörleri gibi meslek gruplarının çağrısı üzerine on binlerce kişi meydanlara indi.

İsrail'de hükümet protestoları sürüyor
İsrail polisi, gösterilerin odak noktası Tel Aviv'deki meydanlara çıkan yolları gün içinde trafiğe kapattı ve çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

İsrail'de hükümet protestoları sürüyor
Tel Aviv kent merkezindeki Eliezer Kaplan Caddesinde toplanan her yaştan binlerce gösterici İsrail bayrakları taşıdı. Göstericiler, "diktatörlüğe hayır" ve "demokrasi" sloganları attı. Kurulan sahnelerde eski siyasetçiler, sanatçılar ve önde gelen isimler söz aldı. İsrail basınına göre, Tel Aviv'deki gösterilere yaklaşık 50 bin kişi katıldı.

İsrail'de hükümet protestoları sürüyor
Tel Aviv'deki gösteriler sırasında İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki işgalini protesto eden bir grup da Filistin bayrakları ve "Başka bir ulusu işgal eden bir ulus asla özgür olamaz." yazılı pankart taşıdı.

İsrail'de hükümet protestoları sürüyor
Bir grup gösterici Tel Aviv'deki ana yolu bir kaç kere farklı noktalardan kapatmaya çalıştı. İsrail polisi, göstericileri güç kullanarak yoldan çıkardı. Polis ve göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Dışişleri'nden Şili'de meydana gelen yangın için taziye mesajı
Dünya 19 saat önce
Dışişleri'nden Şili'ye taziye mesajı
Son dakika: 'Casus balon' düşürüldü
Dünya 22 saat önce
'Casus balon' düşürüldü

ABD ve müttefiklerine göre İran nükleer yükümlülüklerini yerine getirmiyor - Dünya haberleri
Dünya 24 saat önce
"İran yükümlülüklerini yerine getirmiyor"
Biden'dan ABD hava sahasındaki Çin balonuyla ilgili ilk yorum: "İcabına bakacağız" - Dünya haberleri
Biden'dan 'casus balon' yorumu: İcabına bakacağız
BAE, Fransa ve Hindistan, "Üçlü İşbirliği Girişimi"ni kurdu - Dünya haberleri
BAE, Fransa ve Hindistan'dan 'üçlü işbirliği'
Medvedev'den uyarı gibi açıklama: Her türlü silahı kullanmaya hazırız
Dünya 1 gün önce
"Her türlü silahı kullanmaya hazırız"
İsrail'de hükümet protestoları sürüyor
Aynı şekilde, Kudüs ve diğer kentlerde de eş zamanlı protestolar yapıldı.

İsrail'de hükümet protestoları sürüyor
Adalet Bakanı Yariv Levin, 5 Ocak'ta Yüksek Mahkemenin yetkilerini sınırlandıran, yargının, hakimlerin seçimi üzerindeki etkisini azaltan bir yasa planladıklarını duyurmuştu.

İsrail'de hükümet protestoları sürüyor
Netanyahu başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin, yargının bazı yetkilerini meclise devretmeye yönelik hamleleri, Yüksek Mahkeme başta olmak üzere hükümet ile İsrail yargı mekanizması arasında gerilime yol açmıştı.