adscode
adscode
adscode

İsrail'den Şok İtiraf: Ordumuzun Durumu Çırpınıyor!

İsrail ordusunun Gazze'deki savaşta uğradığı ağır kayıplar nedeniyle kadın savaşçıların zırhlı birliklere entegrasyonu ertelendi.

İsrail'den Şok İtiraf: Ordumuzun Durumu Çırpınıyor!

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi yerle bir etmek ve Hamas'ı yok etmek gibi hedeflerle saldırılarını sürdürüyordu. Ancak verdiği askerî kayıpları üst perdeden itiraf etmeye başladı. Gazze'deki savaşta ağır kayıplar yaşayan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), kadın savaşçıların zırhlı birliklere entegrasyonunu erteleme kararı aldı. Çünkü savaşta çok sayıda tank ve mühimmatın hasar görmesi nedeniyle zırhlı birliklerde eğitim ve operasyonel kapasitenin sınırlı olduğunu kabul etti. Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, IDF zırhlı birliklerde savaş sonrası eğitim ve deneyimin eksik olduğunu kabul etti.

Gazze'deki savaşta çok sayıda tankın kaybedildiği, mermi sıkıntısı çekildiği ve birçok savaşçı ve komutanın yaralandığı veya öldürüldüğü ilk kez itiraf edildi.

İsrail Yüksek Mahkemesi'ne sunulan raporda, özellikle komuta ve dikkatin savaşa verildiği IDF'deki savaş oluşumunda nesnel zorluklar yaşandığı belirtildi.

Tank ve mühimmatlardaki ciddi kayıplar nedeniyle kadın askerleri zırhlı kolorduya alma tatbikatlarını 2025 yılının sonuna kadar erteleyen İsrail ordusu, mühimmat sıkıntısını gidermek ve operasyonel kapasitenin arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder