adscode
adscode
adscode

İsrail Dışişleri Bakanı Erdoğan'a Hakaret Etti, Türkiye'den Tepkiler Geldi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımına Türkiye'den sert tepkiler geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Erdoğan'a Hakaret Etti, Türkiye'den Tepkiler Geldi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik skandal bir paylaşım yaparak büyük tepki çekmişti. Bugün de aynı çizgisini sürdürerek Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşım daha yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a sert tepki gösterdi.

Altun, Katz'ın hakaret içeren paylaşımına karşı, "Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur. Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak. " dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Katz'ın tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Fidan, Katz'ın sürekli olarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırılarını hastalıklı bir durum olarak nitelendirdi ve İsrail yönetimini eleştirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Katz'a karşı Türkiye'den gelen tepkiler arasında yer aldı.

Yerlikaya, "Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızca katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye'ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. " şeklinde açıklamalarda bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın hakaret içeren paylaşımlarına Türkiye'den gelen bu sert tepkiler, diplomatik ilişkilerin gerilmesine sebep olabilir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin