adscode
adscode
adscode

İsrail Dışişleri Bakanı Norveçli Mevkidaşının Ziyaret Talebini Reddetti

İsrail Dışişleri Bakanı, Norveçli mevkidaşının İsrail'i ziyaret talebini Filistin'in tanınmasını protesto ettiği için geri çevirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Norveçli Mevkidaşının Ziyaret Talebini Reddetti

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Norveçli mevkidaşı Espen Barth Eide'nin İsrail'i ziyaret etme talebini Filistin'in tanınmasını protesto etmek amacıyla geri çevirdi. Bu karar, Norveç, İspanya ve İrlanda'nın Filistin'i tanıdığı 28 Mayıs tarihinden sonra alındı. Katz, ziyaret talebini Norveç'in Hamas'ı terör örgütü olarak tanımaması ve İsrail aleyhine açılan davaya destek vermesi nedeniyle reddetti.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Eide, Norveç'in Filistin devletinin en güçlü savunucularından biri olduğunu belirterek, Filistin'i tanımanın 30 yılı aşkın süredir devam eden bir politika olduğunu vurguladı.

İki bakan arasında geçen diyalogda ise Eide'nin İsrail ile konuşacak çok şeyleri olduğunu belirtmesi üzerine Katz, "Siz de bize çok şey yaptınız" şeklinde karşılık verdi. Bu olay, Filistin'in tanınması konusundaki Avrupa ülkelerinin İsrail ile ilişkilerindeki gerilimi artırdı. Norveç, İrlanda ve İspanya'nın kararı, Netanyahu hükümetini rahatsız etti ve Norveç yetkilileri, Netanyahu'nun tutuklanacağını öne sürdüler.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder