adscode
adscode
adscode

İsrail Güvenlik Kabinesinde Hizbullah Tartışmaları

İsrail güvenlik kabinesinde Hizbullah ile muhtemel savaş senaryoları ve anlaşma ihtimalleri ele alındı. Kabine üyeleri arasında çıkan tartışmalar dikkat çekti.

İsrail Güvenlik Kabinesinde Hizbullah Tartışmaları

İsrail'in Haaretz gazetesine konuşan kaynaklara göre, Güvenlik Kabinesi toplantısında Hizbullah ile muhtemel savaş senaryoları ve anlaşma ihtimalleri ele alındı. Savunma Bakanı Gallant, Hizbullah güçlerinin sınırdan çekilmesini içerecek bir anlaşmanın "kabul edilebilir" olduğunu belirtti. Ancak kabine üyeleri arasında çıkan tartışmalar dikkat çekti. Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, savaştan kaçınılabileceğini ve Hizbullah ile anlaşmaya varılmaması gerektiğini savundu. Stratejik İşler Bakanı Dermer ise "Savaşı kazansak dahi anlaşma imzalamak zorundayız. " şeklinde konuştu. Tartışmalara müdahale eden Başbakan Netanyahu, Kuzey sakinlerinin evlerine dönebileceği bir anlaşmaya varılabileceğini ifade etti. Diğer yandan, İsrail'in Lübnan sınırında artan gerginlik devam ediyor. İsrail ordusu, Lübnan'a yönelik operasyonel planı onayladığını duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz ise Hizbullah saldırılarına izin verilmeyeceğini belirtmişti. İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırlarda şu ana kadar 351 Hizbullah mensubunun öldüğü biliniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder