adscode
adscode
adscode

İsrail Han Yunus'ta Filistinlilere Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail'in Han Yunus'ta yerinden edilmiş Filistinlilere düzenlediği hava saldırısında onlarca kişi hayatını kaybetti

İsrail Han Yunus'ta Filistinlilere Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail, Refah'a saldırı öncesi "güvenli bölge" olarak ilan ettiği Han Yunus'taki Al-Mawasi bölgesine hava saldırısı düzenledi.

Gazze'deki hükümete bağlı medya ofisi, yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarının hedef alındığını belirttiği saldırıda, onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını bildirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırısında en az 71 Filistinlinin can verdiğini, 289'unun ise yaralandığını açıkladı.

İsrail Ordu Radyosu ise, üç kaynağa dayandırdığı haberinde, söz konusu saldırıda, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın en tanınmış komutanlarından Muhammed Deif'in hedef alındığını açıkladı. Hamas'tan yapılan açıklamada ise, İsrail'in "Deif'i hedef aldık. " açıklamasının yalan olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki bir ibadethaneyi vurduğu ve saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Medya Ofisi, 71 bin 338 kişinin hepatit virüsüne yakalandığını aktarırken, kronik hastalığı olan 350 binden fazla kişinin de İsrail'in Gazze'ye ilaç girişini yasaklaması nedeniyle büyük risk altında olduğunu kaydetti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder