adscode
adscode
adscode

İsrail'in Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne Saldırısı ve Skandal Yanıtı

İsrail'in Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne düzenlediği saldırı ve skandal yanıt hakkında detaylı bilgiler

İsrail'in Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne Saldırısı ve Skandal Yanıtı

İsrail ordusunun Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni hedef alan saldırısı büyük tepki çekti. Hastanenin tamamen harabeye dönüşmesi ve binlerce kanser hastasının mağdur olması, uluslararası toplumu endişelendirdi. Türkiye'nin de sert tepki gösterdiği saldırıya İsrail'den skandal bir yanıt geldi. İsrail ordusu, hastanenin Filistinli gruplar tarafından askeri bir komplekse dönüştürüldüğünü iddia etti ancak hiçbir kanıt sunmadı. Hastane yetkilileri ve Filistinli yetkililer ise bu iddiaları yalanladı. Hastanenin tamamen tıbbi faaliyetler için kullanıldığını ve herhangi bir askeri faaliyetin söz konusu olmadığını belirttiler. İsrail'in bu iddialarıyla uluslararası toplumu kandırmaya çalıştığını ifade ettiler. Hastanenin saldırıya uğramasının ardından Türkiye'den ve diğer ülkelerden de sert tepkiler geldi.

Uluslararası hukuk ve insancıl hukuk kurallarının ihlali olarak değerlendirilen bu saldırının sorumlularının hesap vermesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi bekleniyor.

Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin bir an önce yeniden faaliyete geçirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği vurgulandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder