adscode
adscode
adscode

İsrail'in Gazze'ye Yaptığı Saldırılarda Ölenlerin Sayısı Artıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında son 48 saatte yaşanan katliamların detayları

İsrail'in Gazze'ye Yaptığı Saldırılarda Ölenlerin Sayısı Artıyor

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları son 288 gündür devam ediyor. Son 48 saatte ise 7 farklı katliam gerçekleştirildi ve 71 Filistinli hayatını kaybetti, 163 kişi yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 38 bin 919'a, yaralananların sayısı ise 88 bin 622'ye yükseldi.

Açıklamada, hala enkaz altında ve yol kenarlarında cesetler bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi. Son gece boyunca İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılarda en az 24 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Saldırılarda çocuk ve kadınların da bulunduğu belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü, Gazze'de tip 2 çocuk felci virüsünün tespit edildiğini bildirdi. Bölgede felç vakasına henüz rastlanmadığı ancak virüsün yayılmasını durdurmak için önlemler alındığı ifade edildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesi, bölgedeki insanların yaşamını tehdit etmeye devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder