adscode
adscode
adscode

İsrail'in Gazze'ye Yaptığı Saldırılarda Son Durum

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Son 48 saatte yaşanan katliamlar ve DSÖ'nün endişe veren açıklamaları haberimizde

İsrail'in Gazze'ye Yaptığı Saldırılarda Son Durum

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 288 gündür sürdürdüğü saldırılar hakkında bilgi verildi. Son 48 saatte 7 farklı katliam gerçekleşti ve 71 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 163 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 38 bin 919'a yükseldi.

Açıklamada, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı ifade edildi. İsrail ordusunun gece boyunca Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 24 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Han Yunus ve Deyr el-Belah kentlerinde tip 2 çocuk felci virüsü tespit edildiğini açıkladı. Bölgede henüz felç vakası görülmemesine rağmen virüsün yayılmasını engellemek için risk değerlendirmesi yapıldığı belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve DSÖ'nün endişe veren açıklamaları devam ederken, bölgedeki durumun daha da kötüleşmemesi için uluslararası toplumdan acil bir ateşkes çağrısı yapıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder