adscode
adscode
adscode

İsrail Medyasının Türkiye Milli Futbol Takımı Üzerinden Yaptığı Skandal İddialar

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'de Türkiye'nin Avusturya'yı mağlup etmesi sonrası İsrail medyasının Merih Demiral'ın gol sevincini yanlış yorumlayarak skandal ifadeler kullanması ve sosyal medyada yaşanan tepkiler

İsrail Medyasının Türkiye Milli Futbol Takımı Üzerinden Yaptığı Skandal İddialar

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya ile Türkiye takımları Leipzig Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İşgalci İsrail'in medyası Kann News, Türkiye-Avusturya maçı esnasında milli futbolcu Merih Demiral'ın yaptığı işaretten rahatsız oldu.

Merih Demiral'ın Bozkurt işaretini yanlış yorumlayarak "Yahudi karşıtı milliyetçi bir işaret" olarak tanımlayan Kann News'deki haber skandal ifadeler içeriyordu. Bu durum sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu, bazıları İsrail'e karşı sert sözler sarfetti.

Öte yandan, Amerika'da yerleşik Ermeni Diasporası, Merih Demiral'ın gol sevincinden rahatsızlık duydu ve uluslararası maçlardan ömür boyu men cezası verilmesi gerektiğini savundu. Bu durum UEFA'nın da dikkatini çekti ve Demiral hakkında soruşturma başlatıldı.

Alman Bild Gazetesi de Merih'in sevincini "Faşist kurt selamı! Türkiye'nin golcüsünden aşırı sağcı kutlama" şeklinde yorumladı ve Türk korkusunu açıkça ortaya çıkardı.

Bu gelişmeler, İsrail medyasının Türkiye Milli Futbol Takımı üzerinden yaptığı skandal iddialar ve yaşanan tepkiler hakkında detaylı bilgi vermektedir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder