adscode
adscode
adscode

İsrail Ordusu Be'eri'deki Başarısızlığını Kabul Etti

İsrail ordusunun Be'eri'de yaşanan saldırı sırasında gösterdiği başarısızlığı kabul etmesi bölgede yaşayan İsraillilerin taleplerini artırdı.

İsrail Ordusu Be'eri'deki Başarısızlığını Kabul Etti

İsrail ordusu tarafından yapılan bir soruşturmada, Hamas'ın 7 Ekim saldırısı sırasında ordunun Be'eri'deki davranışında "ciddi kusurlar" olduğunun ortaya çıkması sonrası, bölgede yaşayan İsrailliler olayın tam olarak açıklığa kavuşturulmasını talep etti. Haaretz gazetesinin haberine göre, ismi açıklanmayan bir İsrailli, "hâlâ cevaplanmamış önemli sorular olduğunu" söyledi.

İsrail ordusunun resmi sitesinde yayınlanan raporda, yapılan soruşturma sonucunda "İsrail ordusunun, 101 kişinin öldüğü ve 32 kişinin esir alındığı Be'eri'deki İsrail vatandaşlarını koruma misyonunu yerine getiremediği" belirtildi. Rapor, İsrail ordusunun 7 Ekim'de yaşanan kapsamlı sızma senaryosuna hazırlıklı olmadığını doğruladı. Bazı İsrailliler ise, saldırı sırasında ordu güçlerinin neden daha etkili bir şekilde müdahale etmediği konusunda sorular sormaya devam ediyor. Kibutz sakinlerinin yardım çığlıkları atarken, neden ordu içeri girmemişti sorusu hala cevapsız.

Be'eri'deki bir diğer İsrailli ise, Hamas'ın sızma planının gerçekleşmesine neden olan istihbarat zaafı ve ordunun tepkisizliği konusunda eleştirilerini dile getirdi.

Gazze Şeridi sınırındaki Be'eri yerleşim biriminde yaşanan saldırıda, İsrail ordusunun başarısızlığını kabul etmesiyle birlikte, bölgede yaşayan İsraillilerin suçluluk ve hesap verebilirlik talepleri artmış durumda.

Hamas'ın 7 Ekim saldırısı yüzlerce İsraillinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmuş, siyasi ve askeri yetkililer tarafından istihbarat zaafı ve askeri başarısızlık olarak değerlendirilmişti.İsrail ordusunun Be'eri'deki başarısızlığını kabul etmesi, bölgede yaşayan İsraillilerin olayın tam olarak açıklığa kavuşturulmasını talep etmelerine neden oldu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder