adscode
adscode
adscode

İsrail ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah ve Karaki öldürüldü

İsrail ordusu, dün akşam Beyrut'ta düzenlediği saldırıda hedef aldığı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Güney Cephe Komutanı Ali Karaki'nin öldüğünü teyit ettiğini açıkladı.

İsrail ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah ve Karaki öldürüldü

İsrail ordusu, dün akşam Beyrut'ta düzenlediği saldırıda hedef aldığı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü teyit ettiğini açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Beyrut'a düzenlediğimiz hava saldırısında Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdük." denildi.

ALİ KARAKİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Nasrallah'ın, İsrail'e karşı düzenlenen birçok eylemin baş sorumlusu olduğu belirtilen açıklamada, "Dün akşam yaptığımız operasyon, Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerinin karargahta olduğu ve İsrail vatandaşlarına karşı terör faaliyetlerini koordine ettiği sırada gerçekleştirildi." ifadeleri kullanıldı.

İsrail saldırısında ölen Hizbullah liderleri

Açıklamada, Hizbullah'ın Güney Cephe Komutanı Ali Karaki'nin ve diğer üst düzey komutanlarının da öldüğü aktarıldı. Karaki, geçtiğimiz günlerde de İsrail'in hedefi olmuş ancak saldırıdan kurtulmuştu.

דובר צה״ל מודיע כי אתמול, צה״ל חיסל את חסן נסראללה, מנהיג ארגון הטרור חיזבאללה וממייסדיו, ויחד איתו את עלי כרכי, מפקד חזית הדרום בחיזבאללה, ומפקדים נוספים בחיזבאללה >>

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) September 28, 2024

HİZBULLAH'TAN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Hizbullah'tan ise, liderlerinin ölüp ölmediğine dair bir resmi açıklama gelmedi.

Ancak, Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Hizbullah yetkilisi, "Seyyid Hasan Nasrallah ile cuma akşamından bu yana irtibat kesildi." dedi. Yetkili, Nasrallah'ın öldürülüp öldürülmediğini teyit etmedi.

İSRAİL'DEN TEHDİT MESAJI: HERKESE ULAŞIRIZ

İsrail'in, Nasrallah'ın öldüğünü teyit etmesi sonrası Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, "Mesajımız çok basit, İsrail'i tehdit eden herkese ulaşacağız." diye konuştu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder