İsrail Ordusu'nun Gazze'deki Savaşta Uğradığı Ağır Kayıplar Ortaya Çıktı

İsrail ordusunun Gazze'de verdiği askeri kayıplar ve zırhlı birliklerde yaşanan sıkıntılar hakkında yapılan itiraflar ortaya çıktı.

İsrail Ordusu'nun Gazze'deki Savaşta Uğradığı Ağır Kayıplar Ortaya Çıktı

İsrail, Gazze'deki savaşta yaşadığı ağır kayıpları ve zırhlı birliklerdeki sıkıntıları itiraf etmeye başladı.

Kadın savaşçıların zırhlı birliklere entegrasyonu ertelenirken, IDF'nin tank ve mühimmat kayıpları nedeniyle eğitim ve operasyonel kapasitesinin sınırlı olduğu kabul edildi. IDF'nin oluşturduğu raporda, tank kayıpları, mermi sıkıntısı ve yaralı/kayıp personel sayısının ilk kez resmen belirtildiği belirtildi. İsrail ordusu, kadın askerlerin zırhlı birliklere katılımını 2025 yılına kadar ertelediğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin tank kayıpları nedeniyle kadınları savaşa dahil etme planını ertelediği bildirilirken, IDF'nin zırhlı birliklerde eğitim ve deneyim eksikliği yaşadığı da rapor edildi. İsrail ordusunun mühimmat sıkıntısı ve tank sayısının yetersizliği nedeniyle sürekli çaba harcadığı ifade edildi. Hamas'ın bütün taburlarının aktif olduğu da bir başka İsrail itirafı olarak ortaya çıktı.