adscode
adscode
adscode

İsrail Ordusu Tarafından İşkence Gören Filistinliler Serbest Bırakıldı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırıları sırasında alıkoymuş olduğu ve bugün serbest bıraktığı 6 Filistinli, insanlık dışı işkencelere maruz kaldıklarını anlattı. Serbest bırakılan Filistinlilerin yaşadıkları

İsrail Ordusu Tarafından İşkence Gören Filistinliler Serbest Bırakıldı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği kara saldırıları sırasında alıkoymuş olduğu ve bugün serbest bıraktığı 6 Filistinli, insanlık dışı işkenceler yaşadıklarını açıkladı. Elektrik şoku, köpek saldırıları ve dayak gibi dehşet verici uygulamaların serbest bırakılan Filistinlilere yapıldığı belirtildi.

Serbest bırakılan Filistinlilerden Muhammed Yahya el-Levh, alıkondukları süre boyunca ağır işkencelere ve şiddetli dayağa maruz kaldıklarını ifade etti. Elektrik şoku da dahil olmak üzere insanlık dışı işkencelerin sürekli olarak devam ettiğini belirtti.

Diğer serbest bırakılan Filistinli Muhammed Adil Abu Şaar ise İsrail askerlerinin vahşi yöntemlerle işkenceler uyguladığını ve acımasızca davrandıklarını dile getirdi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail hapishanelerinde yaşanan insanlık dışı uygulamalara dikkat çekilerek, binlerce Filistinli esirin kurtarılması gerektiği vurgulandı. Serbest bırakılan Filistinlilerin sağlık durumlarının kötü olduğu ve işkence izlerinin vücutlarında açıkça görüldüğü belirtildi. İsrail ordusunun uyguladığı işkence ve kötü muamele, uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekti. Filistinli yetkililer, bu tür insanlık dışı uygulamaların bir an önce son bulmasını ve Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşmalarını talep etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder