adscode
adscode
adscode

İsrail tankları Beyrut'a mı giriyor? ABD'den açıklama

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'nin Lübnan'da olası bir kara operasyonuna hazırlandıklarını duyurması ve Nasrallah’ın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından “İsrail tankları Beyrut’a mı girecek?” sorusu gündeme geldi.

İsrail tankları Beyrut'a mı giriyor? ABD'den açıklama

Beyrut'ta büyük yıkım... İşgalci ordudan yeni cephe!

GALERİNİN DEVAMI <p>İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğü hava saldırılarıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük yıkıma yol açtı.</p><p><span data-style=HİZBULLAH’IN KALESİNİ HEDEF ALDI


İsrail, 27 Eylül Cuma günü Beyrut'ta Şii nüfusun çoğunlukta olduğu ve Hizbullah'ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesini çok sayıda hava saldırısıyla hedef aldı.

"><p>Lübnan medyası, savaş uçaklarının ağır bombalarla gerçekleştirdiği saldırıları, 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan savaştan bu yana Beyrut'un maruz kaldığı en ağır hava bombardıman olarak niteledi.</p><p><span data-style=NASRALLAH VE ÜST DÜZEY İSİMLER BURADA HAYATINI KAYBETTİ


Hizbullah lideri Nasrallah ve diğer bazı üst düzey isimlerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan İsrail hava saldırıları, Beyrut'un Dahiye bölgesinde 6 binayı yerle bir etti.

"><p>Şiddeti Beyrut'un birçok bölgesinde hissedilen hava saldırıları, gece boyunca devam etmiş ve binlerce ailenin bölgeden kaçmasına yol açmıştı.</p><p><span data-style=İSRAİL’İN LÜBNAN’A ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 1052 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

"><p>Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi öldü.</p><p><span data-style=HİZBULLAH ROKET VE FÜZELERLE KARŞILIK VERİYOR

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

"><p>Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.</p><p>İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.</p><p> İsrail savaş uçaklarının başkent Beyrut'un kuzeydoğusundaki Bekaa bölgesine bağlı El-Ayn beldesinde bir eve düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi.</p><p>Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre İsrail savaş uçakları, Bekaa bölgesine saldırı düzenledi.</p><p>Ayn beldesindeki bir evi hedef alan hava saldırısında şu ana kadar enkazdan 6 kişinin naaşı çıkarıldı.</p><p>İsrail savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde Beyrut'un Dahiye bölgesi, Sur kenti ile ülkenin güneyi ve doğusundaki bazı bölgelere yoğun saldırılar düzenledi.</p><p>Bölgedeki AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlenen saldırılar sonucunda yangınlar çıktı.</p><p>Hava saldırılarına hedef olan binalar ve çevresinde büyük tahribat meydana geldi.</p><p>Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, ülkenin güneyindeki Sur kentine bağlı Tayr Debba beldesindeki İslami Mesaj İzci Derneğine bağlı sivil savunma merkezi İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.</p><p>İsrail savaş uçakları, güneydeki Kefr Şuba, Kefr Kila, doğudaki Hermel kenti ve çevresine de yoğun saldırılar düzenledi.</p><p> </p>

Euronews'te yer alan habere göre İsrail, Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümüne yol açan hava saldırılarının hemen ertesi günü, Lübnan sınırına yakın bölgeye asker konuşlandırdı.

'KÜÇÜK ÇAPLI KARA OPERASYONU'

ABC'ye konuşan iki ABD’li yetkili, İsrail’in kuzey sınırı ötesindeki Lübnan kentleri içerisinde “Hizbullah mevzilerini” hedef alan ‘küçük çaplı’ kara operasyonuna başlamış ya da başlamak üzere olduğunu bildirdi.

'KAPSAMI SINIRLI OLABİLİR'

ABD’li yetkililer, İsrail'in Lübnan'a tam kapsamlı bir kara harekâtı başlatıp başlatmamaya henüz karar vermediğini, ancak eğer bu yönde karar verirse kapsamının muhtemelen sınırlı olacağını söyledi.

Son dakika: İşgalci İsrail bir suikasti daha duyurduSon dakika: İşgalci İsrail bir suikasti daha duyurdu

BÖLGEDE EN SON NELER YAŞANDI?

⁠İsrail'in Lübnan'a şiddetlenen saldırılarında 1052 kişi öldü

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken Suriye'ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder