adscode
adscode
adscode

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerilim Tırmanıyor

İsrail Dışişleri Bakanı'nın Hizbullah ile ilgili açıklamaları

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerilim Tırmanıyor

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail ve Hizbullah arasındaki artan gerilimin ardından mevkidaşlarına mektup gönderdi. Katz, İsrail'in Hizbullah ile savaş istemediğini ve topyekûn bir savaşla ilgilenmediğini belirtti. Ancak bu durumu önlemenin tek yolunun BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının derhal uygulanması olduğunu vurguladı.

Katz, dünya devletlerinden İsrail'i desteklemelerini ve Hizbullah'ın saldırılarına son verilmesi, Litani Nehri'nin kuzeyine çekilmesi ve silahsızlanması için BM kararının uygulanmasını talep etti.

Ayrıca, İsrail'in kuzeyinde evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce insanın güvenli bir şekilde evlerine dönmelerinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Dün gerçekleşen hava saldırısında Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı artmış, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın danışmanlarından Fuad Shukr'un da enkaz altında olduğu iddia edilmişti. Gerilimin tırmandığı bu süreçte uluslararası toplumun olaylara müdahale etmesi ve çözüm için adımlar atması bekleniyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder