adscode
adscode
adscode

İsrail ve Lübnan Arasındaki Gerilim Devam Ediyor

İsrail ve Lübnan arasındaki gergin bekleyiş sürüyor. Son roket saldırısı ardından tansiyon yükseliyor.

İsrail ve Lübnan Arasındaki Gerilim Devam Ediyor

İsrail'in Lübnan sınırında bulunan Golan Tepeleri'nde gerçekleşen roket saldırısının ardından bölgede gerginlik devam ediyor. Çoğunluğu çocuk olan 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında İsrail, Hizbullah hedeflerini vurduğunu açıkladı. Bunun üzerine Hizbullah da İsrail askeri üslerine saldırı düzenledi.

İsrail, Mecdel Şems kasabasındaki bir futbol sahasını vuran saldırıdan Lübnanlı militan grubunu sorumlu tutarken, Hizbullah ise bunu reddediyor ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini iddia ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, olayın ardından ABD seyahatini yarıda keserek ülkesine döndü ve güvenlik kabinesini topladı. Kabine, roket saldırısına verilecek yanıtın şeklini ve zamanlamasını belirleme yetkisini Netanyahu'ya verdi. İsrailli yetkililer, Hizbullah'a zarar vermek istediklerini ancak bölgeyi topyekun bir savaşa sürüklemek istemediklerini belirtiyor. Batılı hükümetler ise İsrail'e tepkisinde itidalli olmaları çağrısında bulunuyor.

Almanya, Orta Doğu'daki çatışmaların tüm taraflarına gerilimi tırmandırmama çağrısı yaparken, Beyaz Saray da diplomatik bir çözüm üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. İran ise muhtemel bir saldırının öngörülemeyen sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Golan Tepeleri'nde yaşanan bu gerginlik, bölgedeki tansiyonu yükseltmeye devam ederken, taraflar arasında diplomatik çözüm arayışları devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder