adscode
adscode
adscode

İsrail Yetkilileri Uluslararası Mahkemelerin Gözü Önünde!

İsrail yetkililerinin Batı Şeria'da işlediği suçlar ve uluslararası mahkemelerin gündemindeki olası cezalar hakkında endişe verici açıklamalar

İsrail Yetkilileri Uluslararası Mahkemelerin Gözü Önünde!

Eski İsrail Başbakanı Olmert, Haaretz gazetesinde yayımlanan yazısında, İsrailli yetkililerin Batı Şeria'da işlediği suçlar ve uluslararası mahkemelerin verebileceği cezalar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Olmert, İsrail devletinin sonunda yargılanacağını belirtirken, Başbakan Netanyahu ve ordunun bu suçlardan haberdar olduğunu vurguladı.

Olmert, Netanyahu ve hükümet üyelerine yönelik tutuklama kararları beklentisini dile getirirken, işlenen suçlar karşısında İsrail'e ciddi ve acı verici yaptırımlar uygulanacağını ifade etti. Ayrıca, suçları işleyenlerin cezalandırılmadığına ve hükümetin suçlara sessiz kaldığına dikkat çekti.

Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Filistin işgalinin hukuki sonuçlarına ilişkin kararını açıklayacağı tarih yaklaşırken, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı'nın Netanyahu ve Savunma Bakanı hakkında yakalama kararı talebinde bulunduğu bilgisi de gündemde. İsrail yetkililerinin savaş suçu ve insanlığa karşı suçlarla suçlandığına dair ciddi iddialar bulunuyor.

Eski Başbakan Olmert, suçları işleyenlerin en üst düzey liderlerin desteği olmadan bu eylemleri gerçekleştiremeyeceğini belirtirken, TikTok bakanı Ben-Gvir'i öne çıkarak, İsrail'in aşırı sağcı politikalarını eleştirdi. İsrail'in Filistin'deki işgalinin yasal sonuçlarına ilişkin kararlar merakla beklenirken, uluslararası toplumun bu konudaki tutumu da merak konusu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder