adscode
adscode
adscode

İsrailli Tümgeneral Hamas'ı Yenmenin İmkansız Olduğunu Söyledi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve generallerin Hamas hakkındaki açıklamaları

İsrailli Tümgeneral Hamas'ı Yenmenin İmkansız Olduğunu Söyledi

İsrail'in emekli Tümgenerali Yitzhak Brik, yerel bir radyoya verdiği röportajda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve gelinen süreci değerlendirdi. Brik, "Hamas'ı yenmenin imkansız olduğunu biliyoruz, yaşananlar büyük bir rezalet ve Netanyahu gözlere kül savuruyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin istifa etmek istemediğini ve yalan söylediğini dile getiren Brik, 6 üst düzey İsrailli generalin Hamas'ın askeri olarak bitirilmesi değil, savaşın sonlandırılmasını istediğini belirtti.

New York Times gazetesine göre, generaller Hamas'ın askeri olarak bitirilmesini sağlayamasa da Gazze'deki savaşın sonlandırılmasını destekliyor ve ateşkes ile esir takası anlaşmalarını destekliyorlar.

Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu ve ordunun, Hamas'ı askeri olarak sonlandırma ve tüm İsrailli esirleri geri getirme hedeflerine ulaşana kadar saldırıları sürdüreceği açıklanmıştı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın bir fikir olduğunu ve askeri olarak yok edilemeyeceğini belirtmiş, bu sözlerine yönelik tepkiler nedeniyle İsrail ordusunun savaş hedeflerine bağlı olduklarını açıklamak zorunda kalmıştı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder