adscode
adscode
adscode

İsraillilerin Çoğu Hedefli Suikastları Destekliyor

Yeni bir ankete göre, İsraillilerin yüzde 69'u hedefli suikastları destekliyor. Ankette ayrıca hükümet ve siyasi lider tercihleri de yer alıyor.

İsraillilerin Çoğu Hedefli Suikastları Destekliyor

İsrail'de yapılan bir ankete göre, halkın büyük çoğunluğu Gazze'deki Filistinli gruplarla ateşkes ve esir-değişim anlaşmasının gecikmesine rağmen hedefli suikastları destekliyor. Ankette, halkın sadece %19'unun suikastların sona ermesini istediği ortaya çıktı. Anket, Lazar Enstitüsü tarafından gerçekleştirildi ve 510 İsrailli katılımcıya sahipti. Ankete göre hata payı yüzde 4,4 olarak belirlendi. İsrail, Hamas'ın sınır ötesi saldırısının ardından Gazze'ye yönelik hava ve kara saldırılarını artırdı.

Hamas siyasi lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasıyla birlikte İsrail'in hedefli suikastlar konusundaki tutumu tekrar gündeme geldi. Anket sonuçlarına göre, İsraillilerin hükümet tercihleri de belirlendi. Yüzde 41'i başbakan olarak Benny Gantz'ı tercih ederken, yüzde 39'u mevcut başbakan Binyamin Netanyahu'yu destekledi.

Anket sonuçlarına göre, Netanyahu'nun bloğu ile muhalefet arasında bir denge olduğu ve hükümet kurmak için 120 sandalyeli Knesset'te yeterli çoğunluğun olmadığı görülüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder