adscode
adscode
adscode

İşsizlik ve Nitelikli İstihdam Sorunu Devam Ediyor

Son günlerde işsizlik ve nitelikli eleman sorunu gündemde. İşverenler eleman bulmakta zorlandıklarını belirtirken, gençlerin iş beğenmediği yönünde eleştiriler var.

İşsizlik ve Nitelikli İstihdam Sorunu Devam Ediyor

Son günlerde işsizlik ve nitelikli istihdam sorunu gündem olmayı sürdürüyor. İşverenler "İşçi bulamıyoruz" derken diğer taraftan "vatandaşın iş beğenmediği ve masabaşı iş istediği" yönünde eleştiriler geliyor. Nitelikli eleman sorunuyla ilgili sektör temsilcileri açıklamalarda bulundu.

Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçılar Birliği (GYHİB) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Hüroğlu, gemi, yat ve tekne üretimi alanında kalifiye eleman bulma problemi yaşandığını belirtti. Usta maaşlarının yüksek olduğuna dikkat çekti.

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği - OSS Başkanı Ali Özçete, otomotiv sektöründe ustaların asgari ücretin üzerinde maaş aldığını dile getirdi. Meslek liselerinden mezun olan gençlerin kurye veya güvenlik görevlisi olarak işe başladığını belirtti.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) Başkanı Çetin Tecdelioğlu, sanayide çalışanların yüksek maaşlar aldığını ancak eleman bulma konusunda zorlandıklarını söyledi. Yeni neslin sanayi sektöründe çalışmak istemediğini vurguladı.

Endüstriyel mutfak, çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları sektöründe de eleman sıkıntısı yaşandığını belirten TUSİD Başkanı Bekir Topuz, fabrikalarda ciddi sayıda işçi eksik olduğunu ifade etti. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göger, esnafların kalifiye eleman bulmakta zorlandığını dile getirdi. Geleneksel zanaatkarlık mesleklerine olan ilginin azaldığını belirtti. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını vurguladı. Gençlerin inşaat sektöründe çalışmaktan kaçındığını ifade etti. Özellikle teknik mesleklerde çalışanların yüksek maaşlar aldığı belirtilirken, gençlerin kolay para kazanmaya yönelik tercihleri eleştirildi. Dr. Ahmet Yarsız, gençlerin iş beğenmediklerini ve kolay para kazanmayı hedeflediklerini ifade etti. Çalışacak eleman bulma konusunda sorunlar yaşandığına dikkat çekti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder