İstanbul Başakşehir Mercan Sitesi'nde İskele Çöktü: 2 İşçi Ağır Yaralandı

İstanbul Başakşehir Mercan Sitesi'nde dış cephe yenileme çalışmaları sırasında iskele çöktü, 2 işçi ağır yaralandı.

İstanbul Başakşehir Mercan Sitesi'nde İskele Çöktü: 2 İşçi Ağır Yaralandı

İstanbul Başakşehir 4. Etap'ta bulunan Mercan Sitesi'nde dış cephe yenileme ve boya işlemleri sırasında meydana gelen kaza büyük bir endişe yarattı. İskele sisteminin çökmesi ve halatların kopması sonucu 2 işçi ağır yaralandı. Sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilen işçiler, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Olay anında iskelenin altında kalan işçileri çıkartmak için seferber olan itfaiye ekipleri, hızlı bir şekilde müdahalede bulundu. Site çalışanları ve çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekiplerin koordineli çabalarıyla yaralı işçilerin kurtarılması sağlandı. Olayın duyulmasıyla birlikte site sakinleri ve çevre halkı endişe içinde haberi takip etti. Bu trajik olayın yaşandığı site ve çevresi dronlar aracılığıyla havadan görüntülendi. Yeni taşınan vatandaşlardan biri olan Yıldırım Yıldırım, yaşanan kaza hakkında, "Ben bu siteye yeni taşındım, olay dün oldu. Halatın koptuğunu öğrendim. İki işçimiz ağır yaralandı, durumları ciddi" şeklinde konuştu. Yetkililer, olayın ardından gerekli incelemelerin başlatıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. İş güvenliği önlemlerinin titizlikle uygulanması ve denetlenmesi gerektiği vurgulandı.

Bakmadan Geçmeyin