adscode
adscode
adscode

İstanbul'da 1 Mayıs Olaylarında 8 Sanık Tahliye Edildi

İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, 1 Mayıs olaylarında tutuklu bulunan 8 sanık tahliye edildi.

İstanbul'da 1 Mayıs Olaylarında 8 Sanık Tahliye Edildi

İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 1 Mayıs olaylarıyla ilgili olarak yargılanan 8 sanık tahliye edildi. Duruşmaya tutuklu sanıkların yanı sıra tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları da katıldı. Sanıklardan Fatmanur Uğur, savunmasında Saraçhanede gerçekleşen geniş katılımlı kitlesel eyleme katıldıklarını belirtti. Taksim'in yasak olmadığına dair anayasal haklarının olduğunu söyleyen Uğur, hukuksuz bir şekilde tutuklu olduğunu düşündüğünü ifade etti. Diğer sanık Ahmet Özgür Erdoğan ise hiçbir şekilde polis memuruna zarar verme niyeti olmadığını belirtti. Olay günü görevli polis memuru Hediye Ö. ise başına aldığı darbe sonucu 15 dikiş atıldığını ve hala izlerinin bulunduğunu söyledi. Mahkeme, tutuklu bulunan 8 sanığın tahliyesine karar verdi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 12 kişi hakkında çeşitli suçlamalar yer alıyor ve ayrı ayrı hapis cezaları isteniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin