adscode
adscode
adscode

İstanbul da kar alarmı İBB Başkanı İmamoğlu alınan önlemleri açıkladı

Megakentte bugün özellikle akşam saatlerinde beklenen kar yağışı ve fırtına ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu alınan önlemleri duyurdu

İstanbul da kar alarmı İBB Başkanı İmamoğlu alınan önlemleri açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaklaşık 10 bin personel ile 2 bin 275 araç ve iş ekipmanı ile karla mücadeleye hazır olduklarını belirtti. İmamoğlu İstanbullular'a uyarılarda bulunarak, mümkün olduğu kadar dışarıya çıkılmaması, zorunla hallerde toplu taşımanın kullanılmasını önerdi.

İmamoğlu, Silivri, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinden giriş yapan, kuzeyden gelen bir hava akımı olduğunu bildirerek, "Şu anda yağmur ve karla karışık yağmurla başladı gün. Ama ilerleyen saatlerde kara dönüşeceği noktalar oldukça fazla var. Bugün özellikle öğleden sonra başlamak üzere, gece boyunca devam edecek olan fırtına en önemli başlık. Arkadaşlarımın verdiği meteorolojik rapordaki öngörüsü, saatte 60 ila 90 kilometre süratle esecek çok sert bir fırtına. Tabii bu fırtınayla birlikte kuvvetli bir kar yağışı da bekleniyor. Sibirya kökenli diye tarif edilen soğuk hava dalgasının etkisi, fırtınayla birlikte artacak. Hatta sıfır derecenin bile -5, -6, -7'lere hissedilmesi öngörülüyor" dedi.

İstanbullular'a da görev düştüğüne de vurgu yapan İmamoğlu, "İnsanlarımızın böylesi sert hava koşulunda da çok dikkat etmesi lazım. Yolculuklarını ona göre planlaması lazım. Mümkün olduğu kadarıyla da dışarıya çıkılmaması ve hatta mümkünse, bir yolculuk yapacaksa da toplu taşımanın kullanılması önemli bir uyarıdır" şeklinde konuştu. Meteorolojinin İstanbul'un perşembe gününe kadar etkili bir yağış dalgası içerisinde olacağı uyarısında bulunduğunu yineleyen İmamoğlu, "Valiliğimizden okullarla ilgili ya da kamu çalışanlarıyla ilgili bir açıklama yok. Bu zaman dilimi içerisinde eğer böyle bir tedbir alınırsa da bunu yine vatandaşlarımızla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

 

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin