adscode
adscode
adscode

İstanbul'da Nem Rekoru Kırıldı! İlçe İlçe Hissedilen Sıcaklıklar

İstanbul'da yaşanan nem rekoru ve hissedilen sıcaklıklar hakkında detaylı bilgiler

İstanbul'da Nem Rekoru Kırıldı! İlçe İlçe Hissedilen Sıcaklıklar

İstanbul'da günlerdir etkili olan sıcak ve nemli hava nedeniyle nem rekoru kırıldı.

AKOM'un verilerine göre, Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgalarının etkisi altında olan İstanbul'da sıcaklıklar 34-37 derece aralığında seyredecek. Özellikle Kartal, Kadıköy, Florya ve Beylikdüzü gibi sahil ilçelerinde sıcaklıkların 5-10 derece daha yüksek hissedilebileceği uyarısı yapıldı. İstanbul'un yanı sıra ülkenin genelinde de sıcak hava dalgaları etkisini sürdürüyor.

AKOM'un açıklamasına göre, İstanbul'da Pazartesi'ye kadar devam etmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği öngörülüyor. Yüksek nem oranları da dikkate alındığında sıcaklık değerlerinin ölçülenden 5-10 derece daha yüksek hissedilebileceği belirtildi.

Güney sahillerinde ise sıcaklık ve nem oranlarının en yüksek olduğu yerlerde hissedilen sıcaklıkların 40 derece ve üzerine çıkabileceği uyarısı yapıldı.

Bu nedenle özellikle yaşlılar, hamileler, çocuklar ve rahatsızlıkları bulunan vatandaşların öğle saatlerinde güneşli ortamlardan uzak durmaları tavsiye ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, İstanbul'da hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtiyor. 22 Temmuz'a kadar 4-7 derece, 23 Temmuz - 5 Ağustos arasında ise 1-3 derece mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların beklenildiği bildiriliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin