adscode
adscode
adscode

İstanbul'da Taksilere Zam Geldi

İstanbul'da taksilere yapılan zam miktarı ve taksicilerin tepkileri

İstanbul'da Taksilere Zam Geldi

İstanbul'un kronik sorunlarından biri olan taksiler, her geçen gün daha da zor bulunur hale geliyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında taksilere zam yapıldığı açıklandı. Bu zam sonrasında taksiciler, cihazlarını güncellemek için harekete geçtiler. Taksicilerin cihazlarını güncellemek için Ataşehir ve Bağcılar'daki merkezlere gittikleri görüldü. Emre Kaya adındaki bir taksici, yapılan zamın makul olduğunu belirterek, "Bugün taksimetrelerimizi güncelledik. Çok makul bir zam. İndi bindi ücreti önceden 90 liraydı şimdi 100 lira oldu, bence makul bir zam geldi. " şeklinde konuştu.

Kaya, güncelleme işlemlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini ve hızlı bir şekilde taksimetrelerini güncelleyip tekrar yolculuk yapacaklarını ifade etti.

Taksilere yapılan zam miktarları ise şu şekilde: taksimetre açılış ücreti yüzde 22,19 zamla 24,55 liradan 30 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 17,61 liradan 20 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 195,63 liradan 235 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 90 liradan 100 liraya çıkmıştı. Taksiciler, güncelledikleri taksimetrelerle tekrar şehir trafiğine çıkarak hizmet vermeye devam edecekler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder