adscode
adscode
adscode

İstanbul'da Yağışlı Havaya Dikkat!

İstanbul ve çevresinde yaşanan yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor. Meteorolojiden alınan verilere göre, hafta boyunca yağışlı hava devam edecek.

İstanbul'da Yağışlı Havaya Dikkat!

İstanbul'un bazı bölgelerinde aralıklarla yağış etkili olurken, trafikte aksamalar yaşanıyor. Kentte Avrupa Yakası'nda sabah saatlerinden itibaren başlayan yağış, yerel olarak aralıklarla devam etti.

Başakşehir, Bayrampaşa, Bahçelievler, Esenler, Fatih, Sultangazi, Zeytinburnu ilçelerinde zaman zaman sağanak şeklinde görülen yağış nedeniyle trafikte yoğunluk oluştu. Kağıthane ve Sarıyer'ın bazı bölgelerinde de kısa süreli yağış etkili oldu. Beyoğlu'nda yollarda su birikintileri oluştu, bazı vatandaşlar sağanaktan şemsiyeyle korunmaya çalışırken, bazıları ise tentelerin altına sığındı. Yağışın da etkisiyle sürücüler, su birikintilerinin oluştuğu yollarda yavaş ilerleyebildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre, saat 09. 20 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 56 ölçüldü. Yurt genelinde, yeni haftada sağanak geçişleri devam edecek. Sıcaklık; yurdun iç kesimleri, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin altında seyredecek.

TRT'de yer alan habere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yeni haftada dar alanda yağışlar beklendiğini belirterek şunları söyledi: "Ülkemizin kuzey kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışları etkili olacak. Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde bugün yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz'de yarın kuvvetli yağış öngörülüyor.

"KUVVETLİ RÜZGAR UYARISIKuvvetli rüzgar beklentisi de olduğunu aktaran Tekin, "Perşembe ve cuma günü kuzey doğu kesimlerinde sağanak tahmin ediyoruz.

Marmara'nın güney batısı, kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuzeyli yönlerden çarşamba günü ise Marmara'nın güney batısı ve kuzey Ege kıyılarında yine kuzeyli yönlerden rüzgâr kuvvetli esecek" dedi. 3 BÜYÜK İLİN HAVA DURUMUAnkara ve İzmir'de üç gün boyunca yağış beklenmiyor. İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren yağış görülecek. Aralıklarla gün boyunca devam edecek. Çarşamba ve perşembe günü ise İstanbul'da yağış ara verecek. Hava sıcaklığı bugün İzmir'de 38, Ankara'da 32, İstanbul'da 30 derece olacak.

Bölgelerimizde havaMARMARAParçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Edirne 31°CParçalı ve az bulutluİstanbul 30°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Kırklareli 28°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Kocaeli 30°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. EGEAz bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar 31°CParçalı ve az bulutluDenizli 39°CParçalı ve az bulutluİzmir 38°CAz bulutlu ve açıkManisa 38°CParçalı ve az bulutluAKDENİZAz bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Adana 36°CAz bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Antalya 39°CAz bulutlu ve açıkHatay 34°CAz bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi yer yer parçalı bulutluIsparta 34°CAz bulutlu ve açıkİÇ ANADOLUAz bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara 32°CAz bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri parçalı bulutluÇankırı 34°CAz bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutluEskişehir 31°CAz bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri parçalı bulutluKonya 32°CAz bulutlu ve açıkBATI KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Sinop dışında bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bolu 28°CParçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıDüzce 31°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıSinop 29°CParçalı bulutluZonguldak 28°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun'un doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Rüzgarın Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Amasya 32°CParçalı bulutluArtvin 27°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıSamsun 31°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıTrabzon 28°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Erzurum 28°CParçalı ve az bulutluKars 26°CParçalı ve az bulutluMalatya 37°CAz bulutlu ve açıkVan 28°CAz bulutlu ve açıkGÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır 41°CAz bulutlu ve açıkGaziantep 39°CAz bulutlu ve açıkSiirt 38°CAz bulutlu ve açıkŞanlıurfa 42°CAz bulutlu ve açık.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin