adscode
adscode
adscode

İstanbul Havalimanı Dünya Liderliği İçin Yola Çıktı

The Sun gazetesinin çarpıcı analiziyle İstanbul Havalimanı'nın dünya liderliği için hedef büyütmesi

İstanbul Havalimanı Dünya Liderliği İçin Yola Çıktı

The Sun gazetesinin çarpıcı analizlerine göre, İstanbul Havalimanı mevcut seviyelerini geride bırakarak dünya liderliği hedefine doğru hızla ilerliyor.

Şu anda yıllık 90 milyon yolcu ağırlayan havalimanı, genişleme çalışmalarıyla birlikte kapasitesini artırarak dünyanın en büyük havalimanı olma yolunda ilerliyor. Avrupa'da lider konumunda olan İstanbul Havalimanı, şimdi de dünya liderliği hedefine odaklanmış durumda. Havalimanının dört aşamalı genişleme süreci devam ediyor ve 2025 yılında ikinci aşamanın tamamlanması planlanıyor. Bu aşamada kapasitenin 120 milyona çıkması beklenirken, 2028 yılına kadar bu rakamın 200 milyona ulaşması hedefleniyor. İstanbul Havalimanı'nın stratejik konumu, Avrupa'ya ve Asya'ya açılan bir kapı olması nedeniyle büyük ilgi görüyor. Genel Müdür Selahattin Bilgen, yapılan yatırımlarla birlikte havalimanının kapasitesinin 200 milyon yolcuya ulaşacağını belirtiyor. 2019 yılında 52,75 milyon yolcu ağırlayan havalimanı, 2023 yılında ise 76 milyon yolcuya hizmet verdi. Bu hızlı büyüme trendi, havalimanının dünya liderliği için iddialı bir aday haline gelmesini sağlıyor.

Yapılan yatırımlar ve genişleme çalışmalarıyla birlikte İstanbul Havalimanı, dünyanın en büyük ve en modern havalimanlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder