İstanbul Narkotik Polisinin Operasyonu Avrupa'da Büyük Yankı Uyandırdı

İstanbul narkotik polisinin yaptığı operasyonun detayları ve Avrupa'nın en çok aranan uyuşturucu baronu hakkındaki bilgiler

İstanbul Narkotik Polisinin Operasyonu Avrupa'da Büyük Yankı Uyandırdı

İstanbul narkotik polisinin geçtiğimiz aylarda kara para aklama suçlarıyla ilişkili 5 ilde düzenlediği operasyonun, Avrupa'nın en çok aranan isimlerinden biri olan uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leidekkers'a yönelik olduğu öğrenildi. Hollanda basınının Leidekkers'in Türkiye'de yaşadığını iddia ettiği belirtildi. Operasyon kapsamında Edirne sokaklarına "wanted/aranıyor" ibaresiyle asılan afişlerde bulan kişiye 300 bin euro ödül verileceği duyuruldu. Leidekkers'ın kara para trafiğinin başında olduğu ve Hollanda ile Belçika tarafından arandığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca, uyuşturucu satışından elde edilen gelirin Türkiye'de Naci Y. aracılığıyla akladığı tespit edildi. Yurt dışında yaşayan Naci Y. 'nin operasyonda yakalanamadığı ancak kardeşinin gözaltına alındığı belirtildi. Operasyon sırasında çok sayıda kripto telefon ele geçirildi ve polis ekiplerinin bu telefonlarla ilgili çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, Leidekkers'in babasının evine yapılan operasyonda 140 bin euro değerinde iki saat ve lüks eşyalar ele geçirildi. Babanın tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Şehirde asılan afişleri gören vatandaşlar ise şaşkınlık içinde. Afişte belirtilen 300 bin euro ödül rakamı dikkat çekerken, "Bu parayı ben bulsam araba alırım" diyenler oldu. Vatandaşlar, afişi görürlerse yetkililere haber vermeye söz verdiler. .

Bakmadan Geçmeyin