adscode
adscode
adscode

İstanbul Ortak Ortaokullarında 7 Bin Öğrenci Ayasofya'da Buluştu

İstanbul'un 39 ilçesindeki 208 ortaokuldan yaklaşık 7 bin öğrencinin katıldığı buluşmada, Ayasofya'da dualar edildi ve gençlerin Ayasofya'ya olan sevgisi dile getirildi.

İstanbul Ortak Ortaokullarında 7 Bin Öğrenci Ayasofya'da Buluştu

İstanbul'un 39 ilçesindeki 208 ortaokuldan yaklaşık 7 bin öğrencinin katıldığı buluşma, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Buluşmada öğle vakti kılınan namazın ardından dualar edildi.

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayasofya'da yaz okuluna katılan öğrencilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Beşinci, gençlerin Ayasofya'ya olan sevgisini ve önemini vurgulayarak, Ayasofya'nın bir fetih nişanesi olduğunu belirtti.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Ömer Marangoz, Ayasofya'yı çok sevdiğini ve TÜGVA'ya teşekkür ettiğini belirtirken, diğer öğrenciler de yaz okulunda öğrendikleriyle gurur duyduklarını ifade ettiler.

TÜGVA'nın Türkiye genelinde düzenlediği yaz okullarına bu yıl 210 bin öğrencinin katıldığı ve gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmeyi hedeflediği belirtildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder