adscode
adscode
adscode

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnafı Fiyatlar Konusunda Endişeli

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnafı, Kurban Bayramı'ndan sonra yaşanan fiyat düşüşünden endişeli ve yem fiyatlarına dur denilmesi gerektiğini belirtiyor.

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnafı Fiyatlar Konusunda Endişeli

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnafı Başkanı Aydın Tüfekçi, her sene Kurban Bayramı'ndan sonra yaşanan fiyat düşüşünün bu sene daha fazla olduğunu belirtti. Esnafın iş kaybının yüzde 50-60'a kadar çıktığını ve bu durumun fiyatlara yansıdığını ifade etti. Tüfekçi ayrıca yem fiyatlarına 'Dur' denilmesi gerektiğini vurgulayarak küçük aile besicilerine destek olunması gerektiğini söyledi.

Esnafın ve besicilerin sıkıntıda olduğunu belirten Tüfekçi, yem fiyatlarının yükselmesi nedeniyle küçük aile besicilerinin zor durumda olduğunu dile getirdi. Ayrıca, kuzu fiyatlarında da 30 liralık bir gerileme olduğunu ve Et ve Süt Kurumu'nun ucuza et satması gerektiğini belirtti.

Diğer yandan, kasaplar Muzaffer Duman ve Muharrem Sağır, fiyatların yüksek olduğunu ve müşterilerin alım gücünün düşük olmasından dolayı satışlarda düşüş yaşandığını ifade etti.

Müşteri Gürsel Abukan ise, kalabalık ailelerin yüksek miktarda ödeme yaparak az et tükettiğini ve bu durumun sürdürülemez olduğunu düşündüğünü dile getirdi. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnafı, fiyatları konusunda endişeli ve sektöre destek olunmasını talep ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder