İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, BYD'nin Türkiye'deki Yatırımı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'de gerçekleşen BYD yatırımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen BYD yatırımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Avdagiç, 1 milyar dolarlık yatırımın Türkiye'nin otomotiv sektöründe Avrupa'nın başkenti olma iddiasını perçinlediğini belirtti.

Şekib Avdagiç ayrıca, BYD'nin yatırımının elektrikli araçlar alanında yerlilik oranını artırarak yan sanayiyi güçlendirmesini ve binlerce iş imkanı oluşturmasını beklediklerini ifade etti. Avdagiç, bu yatırımın ileri global teknolojilerin Türkiye'ye girişini hızlandıracağını ve otomasyon süreçlerini daha da geliştireceğini vurguladı.