adscode
adscode
adscode

İstanbul Ticaret Odası İstihdam Raporu Yayınlandı

İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından yayınlanan istihdam raporu, Türkiye'nin istihdam sorunlarına dikkat çekmektedir.

İstanbul Ticaret Odası İstihdam Raporu Yayınlandı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından yayınlanan istihdam raporu, Türkiye'nin istihdam sorunlarına ışık tutmaktadır. Raporda, firmalarda ciddi düzeyde bir ilave çalışan ihtiyacı olduğu belirtilmektedir. Özellikle kalifiye (mavi yakalı) personel ve vasıflı ustaların bulunmasının zor olduğu vurgulanmaktadır.

Raporda ayrıca, mavi yakalı çalışan istihdamında teknik eğitim sistemindeki yapısal sorunlar ve imaj-statü problemleri, beyaz ve gri yakalı çalışanlarda ise yükseköğretim sistemindeki sorunlar ve teknolojik açıkların öne çıktığı ifade edilmektedir.

İstanbul'un Türkiye'deki toplam istihdamın yüzde 20'sini barındırdığına dikkat çekilen raporda, açık işlerde mavi yakalı mesleklerin hakimiyetinin arttığına değinilmektedir. Anket sonuçlarına göre, firmaların mavi yakalı çalışan bulma ve elde tutma konusunda sorunlar yaşadığı belirtilmektedir.

Üniversite mezunlarının mavi yakalı işlere olan ilgisizliği ve iş beğenmeme olgusunun işverenlerin karşılaştığı sorunlar arasında yer aldığı raporda ön plana çıkmaktadır.

Raporda ayrıca, mavi yakalı çalışan ihtiyacının süreklilik arz ettiği ve vasıflı eleman bulmanın zorluğu konusunda işverenlerin görüşlerine de yer verilmektedir.

İmalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların yaşadığı zorluklar ve usta kaynakçıların bankacılardan daha yüksek maaş alması gibi çarpıcı verilere de raporda yer verilmektedir.

Sonuç bölümünde ise, çalışanlar-firmalar-toplum ilişkisinde yaşanan sorunların çözümü için kapsamlı bir istihdam stratejisinin geliştirilmesi ve uygulanması gerektiği vurgulanmaktadır. İstanbul Ticaret Odası'nın yayınladığı bu rapor, Türkiye'nin istihdam sorunlarına dikkat çekerek çözüm önerileri sunmaktadır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder