adscode
adscode
adscode

İsveç, Lübnan'daki Büyükelçiliğini Geçici Olarak Kapattı

İsveç, Lübnan'daki güvenlik durumunun kötüleşmesi nedeniyle Beyrut Büyükelçiliğini ağustos ayı boyunca geçici olarak kapatma kararı aldı.

İsveç, Lübnan'daki Büyükelçiliğini Geçici Olarak Kapattı

İsveç İçişleri Bakanı Billström, TV4 kanalına yaptığı açıklamada, ülkenin Lübnan'daki Beyrut Büyükelçiliğini geçici olarak kapatma kararı aldıklarını duyurdu.

Bölgede kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle alınan bu kararın ağustos ayı boyunca geçerli olacağını belirten Billström, İsveçli diplomatların geçici olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde görev yapacaklarını ifade etti.

İsveç Dışişleri Bakanlığı daha önce bölgedeki çatışma riskine dikkat çekerek İsveç vatandaşlarının Lübnan'ı terk etmelerini tavsiye etmişti. Billström de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu tavsiyeyi tekrarlayarak, Lübnan'a seyahat etmekten kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Geçici kapatma süresinin bölgedeki güvenlik durumuna bağlı olarak uzatılabileceği belirtilirken, İsveç hükümeti vatandaşlarının güvenliği ve korunması için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini açıkladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder