adscode
adscode
adscode

İsviçre'de Şiddetli Yağış ve Karlar Heyelan ve Selleri Tetikledi

İsviçre'nin Valais ve Ticino kantonlarında yaşanan şiddetli yağış ve karların erimesi, heyelan ve sellerin meydana gelmesine neden oldu. Olaylar sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise kayboldu. Bölgede bulunan kişiler helikopterlerl

İsviçre'de Şiddetli Yağış ve Karlar Heyelan ve Selleri Tetikledi

İsviçre'nin güneyindeki Valais ve Ticino'da hafta sonu boyunca yaşanan şiddetli yağış ve karların erimesi heyelan ve sellere neden oldu. Ticino'daki Maggia Vadisi'nde meydana gelen heyelan sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti ve 1 kişi kayboldu. Açıklamalara göre vadideki bir köprü su altında kaldı, kamp alanındaki kişiler helikopterlerle tahliye edildi. Benzer şekilde Valais kantonunda da şiddetli fırtınadan etkilenildi ve bir kayıp vakasında cansız bir bedene ulaşıldı.

İklim değişikliğinin etkisiyle meydana gelen şiddetli yağışlar ve karların erimesi, İsviçre Alpleri'nde olağanüstü seller ve ölümcül heyelanlara neden oluyor. İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd, durumun gergin olduğunu ve yetkililerin talimatlarına uyulması gerektiğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder