adscode
adscode
adscode

İsviçre, EURO 2024'te başarılı performansını sürdürüyor

İsviçre milli takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselerek dikkatleri üzerine çekti.

İsviçre, EURO 2024'te başarılı performansını sürdürüyor

İsviçre milli takımı, tarihinde daha önce 5 kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer almış olup son organizasyonlardaki çıkışıyla dikkat çekiyor. EURO 2024'te çeyrek finale yükselerek adından söz ettiren kırmızı-beyazlı takım, yıllar sonra başarılı bir performans sergiliyor. 1996, 2004 ve 2008 Avrupa şampiyonalarında gruplardan çıkamayan İsviçre, 2016'da son 16 turuna yükselmiş ve 2020'de çeyrek finale ulaşmıştı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İtalya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen İsviçre, altyapıdan gelen genç yeteneklerin ve yabancı kökenli oyuncuların katkısıyla başarılı bir performans sergiliyor. Teknik direktör Murat Yakın'ın liderliğindeki ekip, defansif açıdan kurguladığı oyun planıyla üst düzey rakiplere karşı iyi sonuçlar elde ediyor.

Yabancı kökenli futbolcuların da etkisiyle takımın başarısı artarken, altyapıya verilen önem ve UEFA'nın desteklediği programlar da bu başarıda etkili rol oynuyor. İsviçre milli takımının kadrosunda savunmada Manuel Akanji, Orta sahada Xherdan Shaqiri, Hücumda Breel Embolo gibi yıldız futbolcular bulunuyor. Yabancı kökenli oyuncuların da katkısıyla takım, UEFA ülke sıralamasında 12. sırada yer alıyor ve EURO 2024'te güçlü rakipleri karşısında önemli bir başarı elde etmeyi başardı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder