adscode
adscode
adscode

İsviçre Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi

İsviçre'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki çıkışı dikkat çekiyor. Teknik direktör Murat Yakın yönetimindeki ekip, çeyrek finale yükseldi.

İsviçre Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi

İsviçre, tarihinde beş kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer almış ve son organizasyonlardaki çıkışıyla dikkat çekiyor.

EURO 2024'te çeyrek finale yükselerek adından söz ettiren kırmızı-beyazlı takım, futbol altyapısı, yabancı kökenli futbolcuların katkısı ve Türk asıllı teknik direktör Murat Yakın'ın performansıyla ön plana çıkıyor. İsviçre, altyapıya verdiği önemle öne çıkan bir ülke. FIFA ve UEFA'nın desteklediği programlarla genç futbolcular yetiştiren İsviçre, başarılı bir jenerasyona sahip. Yabancı kökenli oyuncuların da katkısıyla milli takım, Avrupa'da adını duyurmayı başarıyor. Teknik direktör Murat Yakın, takımını defansif açıdan kurgulayarak önemli sonuçlar alıyor. Yakın, İsviçre Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonası'nda üst üste ikinci kez çeyrek finale çıkarma başarısı gösterdi. İsviçre Milli Takımı'nın kadrosunda Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen birçok yıldız futbolcu bulunuyor. Yabancı kökenli oyuncuların da yer aldığı ekip, Avrupa futbolu için önemli bir oyuncu havuzuna sahip. Türkiye'nin 9. sırada yer aldığı güncel UEFA ülke sıralamasında İsviçre 12. sırada bulunuyor. EURO 2024'te son 16 turuna yükselen İsviçre, kadro değeri bakımından da dikkat çekiyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder