adscode
adscode
adscode

İtalya'da Müslümanların İbadet Özgürlüğüne İlişkin Önemli Karar

Monfalcone'de Müslümanların ibadet özgürlüğüne dair alınan karar hakkında detaylar

İtalya'da Müslümanların İbadet Özgürlüğüne İlişkin Önemli Karar

İtalya'nın Monfalcone ilçesinde askeri ve sivil gemilerin inşa edildiği önemli tersanelere ev sahipliği yapmaktadır ve bu nedenle birçok göçmen işçi burada çalışmaktadır.

Son zamanlarda, belediye başkanının Müslüman toplumun ibadetlerini yapabildikleri iki kültür merkezini kapatma girişimiyle gündeme gelen Monfalcone'de önemli bir yargı kararı açıklandı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Monfalcone Belediye Başkanı Anna Maria Cisint'in İslam kültür merkezlerini kapatma kararına karşı açılan dava sonuçlandı.

Friuli Venezia Giulia Bölge İdare Mahkemesi, belediyenin söz konusu yerleri kapatma kararının yasalara uygun olmadığına hükmetti ve bu kararın yürütmesini durdurdu. Belediye yetkilileri, bu karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Öte yandan, iktidar ortağı aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini, mahkeme kararını "inanılmaz" olarak nitelendirdi ve adalet sisteminde reform yapılması gerektiğini vurguladı.

Monfalcone Belediye Başkanı Cisint geçtiğimiz yaz aylarında da Müslüman kadınların denize giyinik şekilde girmesini eleştirmiş ve bu konuda tartışmalara yol açmıştı. Cisint'in bu çıkışları, İtalya'daki Müslüman toplumunun tepkisine neden olmuştu. Sonuç olarak, Monfalcone'de Müslümanların ibadet özgürlüğüne yönelik alınan karar ve yaşanan polemikler gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder