adscode
adscode
adscode

İtalya, G7 Ticaret Bakanları Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

İtalya'nın güneyindeki Reggio Calabria'da düzenlenecek olan G7 Ticaret Bakanları toplantısı hakkında detaylar.

İtalya, G7 Ticaret Bakanları Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

İç ve dış ticaretten sorumlu bakan olarak görev yapan Tajani, ülkenin güneyindeki Reggio Calabria'da 16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan G7 Ticaret Bakanları toplantısını basın toplantısıyla duyurdu.

Bu önemli toplantıda Dünya Ticaret Örgütü'nün reformu, küresel pazarlarda eşit şartlar sağlanması, çevresel sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi ve ekonomik dayanıklılığın artırılması gibi konuların ele alınacağını belirtti.

Tajani, G7 Ticaret Bakanları toplantısında Birleşmiş Milletler'in "Gazze için Gıda" projesine dair bir sunum yapacaklarını ve G7'nin diğer ülkelerle iş birliğini artırmak istediklerini vurguladı. Türkiye'den Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da toplantıya katılması bekleniyor. Ayrıca, Tajani Çin ile yapıcı ilişkilerin önemine değindi ve Rusya-Ukrayna savaşı konusunda Çin'den beklentilerini dile getirdi. Tajani, "Çin'in Rusya'yı desteklememesini ve Ukrayna ile barış masasına oturmasını umut ediyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. Son olarak, Tajani, İtalya'nın Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini yineledi. G7 Ticaret Bakanları toplantısı, küresel ekonomi ve ticaretin geleceği için önemli kararların alınacağı bir platform olacak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder