adscode
adscode
adscode

İtalya, Rheinmetall'dan 20 Milyar Avro Değerinde Tank Siparişi Vermeyi Planlıyor

İtalya'nın Alman silah üreticisi Rheinmetall'dan büyük bir tank siparişi verme planları açıklanırken, şirketin sipariş defterinin büyümesi dikkat çekiyor.

İtalya, Rheinmetall'dan 20 Milyar Avro Değerinde Tank Siparişi Vermeyi Planlıyor

İtalya'nın, Alman silah üreticisi Rheinmetall'dan 20 milyar avro değerinde tank siparişi vermeyi planladığı bildirildi.

Alman basınının önemli ekonomi gazetelerinden Handelsblatt'ta yer alan habere göre, İtalyan hükümeti, 15 yıllık bir döneme yayılacak siparişle en az 350 Lynx zırhlı muharebe aracı ve 200'den fazla Panther ana muharebe tankı satın alacak.

Söz konusu satın alma sözleşmesinin alınacak ekipmanların bakımı dahil değerinin 20 milyar avro seviyesinde olacağı belirtilerek, bunun da Alman şirketin tarihindeki en büyük sipariş olacağı ifade edildi.

İtalyan kara kuvvetlerinin tamamen modernize edileceği belirtilen haberde, Rheinmetall ve İtalya'nın önde gelen savunma sanayisi firmalarından Leonardo'nun merkezi İtalya'da olacak ortak bir şirket kuracağı aktarıldı. Haberde, söz konusu ortak şirketin faaliyetlerinin mümkün olduğunca büyük bir kısmının İtalya'da gerçekleştirileceği de ifade edildi. Rheinmetall'ın sipariş defterlerinin büyümesi Ukrayna'daki savaşla Avrupa'daki savunma harcamalarının artmasına bağlanıyor.

Şirket, bu yıl sadece Alman hükümetinden 20 ila 30 milyar avro değerinde sipariş almayı planlıyor ve gelecek yıllarda daha da güçlü büyüme hedefleniyor.

Alman silah üreticisinin satışlarının 2026'ya kadar yıllık ortalama beşte bir oranında artması bekleniyor ve şirket, bu yıl için 7,4 ila 7,6 milyar avro gelir öngörüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder