adscode
adscode
adscode

İtalyan Boksör Maçtan Çekildi, Cezayirli Sporcu Çeyrek Finale Yükseldi

İtalyan boksör Angela Carini'nin maçtan çekilmesi sonucu Cezayirli Imane Khelif çeyrek finale yükseldi.

İtalyan Boksör Maçtan Çekildi, Cezayirli Sporcu Çeyrek Finale Yükseldi

2024 Paris Olimpiyatları'nda kadınlar 66 kilo boks müsabakalarında yaşanan ilginç bir olayla gündeme geldi. İtalyan boksör Angela Carini, Cezayirli rakibi Imane Khelif karşısında maçtan çekildi. Maça hızlı başlayan Khelif, Carini'yi güçlü yumruklarla sarsarak maça üstünlük sağladı. Carini, başlığını düzeltmek için antrenörünün yanına gitti ancak kısa bir süre sonra ringi terk ederek maçı bıraktı. Maçı neden bıraktığı konusunda açıklama yapmayan Carini, "Dövüşemeyeceğim için maça devam edemedim" dedi. Bu kararın ardından Cezayirli boksör Khelif çeyrek finale yükseldi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Khelif'in oyunlara katılmasına itiraz etti ve erkek genetik özelliklere sahip sporcuların kadın müsabakalarına katılmasının eşit şartlar oluşturmadığını belirtti.

Bu olay Türk kamuoyunda da yankı uyandırdı çünkü Khelif'in yarı finale çıkması halinde son olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli ile karşılaşabileceği konuşuluyor. Cezayir Olimpiyat Komitesi ise Khelif'e yönelik yapılan saldırıları kınayarak asılsız propagandalara karşı çıktı. Olayın ardından yapılan açıklamada, "Değerli sporcumuz Imane Khelif'in kötü gösterilmesini şiddetle kınıyoruz" denildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder