adscode
adscode
adscode

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi İçin Yeni Soruşturmalar Başlatıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğlerle Çin, Endonezya, Almanya, Japonya, Güney Kore ve Sırbistan menşeli ürünlere yönelik damping soruşturmaları açıldı.

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi İçin Yeni Soruşturmalar Başlatıldı

Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı tebliğlerle Çin ve Endonezya menşeli soğuk haddelenmiş paslanmaz yassı çelik ile Almanya, Çin, Japonya, Güney Kore ve Sırbistan menşeli kalayla kaplanmış teneke ürünlerine yönelik damping soruşturmaları başlatıldı. Bu kararlar, yerli üretim dalının ekonomik göstergelerinde maddi zarara yol açtığı değerlendirilen ürünlere odaklanmayı amaçlıyor. İlgili şirketlerin başvuruları ve destekleriyle yapılan inceleme sonucunda, yeterli bilgi ve delillere ulaşılmasıyla soruşturma kararı alındı.

Özellikle soğuk haddelenmiş paslanmaz yassı çelik ithalatının Uzakdoğu pazarından yoğun olduğu belirtilirken, Türkiye'nin yerli üreticilerini korumak ve adil rekabet koşullarını sağlamak için atılacak adımların sektörün geleceği açısından önemli olduğu vurgulanmaktadır. Türkiye'nin paslanmaz çelik sektöründeki son durum ise, yıllık ithalat ve ihracat rakamlarıyla detaylı olarak açıklanmaktadır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder