adscode
adscode
adscode

İTO Başkanı Şekib Avdagiç Kur ve Enflasyon Arasındaki Uyarıda Bulundu

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, kur ile enflasyon arasındaki makasın açık kaldığında ihracatın aleyhine işlediğini belirterek, ekonomi yönetiminden dengeli politikalar beklediğini söyledi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç Kur ve Enflasyon Arasındaki Uyarıda Bulundu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, enflasyonla mücadelede yılın ilk yarısının geride bırakılarak deflasyonist bir sürecin kapısının aralandığını belirtti.

Avdagiç, enflasyon ve döviz kuru arasındaki makasın açık kaldığı her an, ihracatın aleyhine işlediğini vurgulayarak, kur ile enflasyon arasındaki korelasyonun zayıflamaması gerektiğini söyledi.

Avdagiç, kur ve enflasyon arasındaki makasın kapanması gerektiğini belirterek, ekonomi yönetiminden bu konuda hassasiyetle hareket etmesini beklediğini ifade etti.

Ayrıca, Türkiye ekonomisindeki normalleşmenin uluslararası yatırımcılar tarafından dikkatle izlendiğini ve yabancı yatırım girişlerinin artabileceğini dile getirdi.

Enflasyonun dar gelirliden iş dünyasına kadar herkesin takip ettiği önemli bir sorun olduğunu belirten Avdagiç, enflasyonun yüzde 50 bandının altına inmesinin önemli bir kırılma noktası olacağını belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin komşu ülkelerle ticaretinin daha da artması gerektiğini vurgulayarak, iyi komşuluk ilişkilerinin ticaret için önemli olduğunu söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder