adscode
adscode
adscode

İTO Başkanı: Türkiye, Elektrikli Araç Üretiminde Üs Haline Gelecek

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı kapsamında otomotiv sektörünü ilgilendiren teşviklerle Türkiye'nin elektrikli araç üretiminde önemli bir konuma geleceğini belirtti.

İTO Başkanı: Türkiye, Elektrikli Araç Üretiminde Üs Haline Gelecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'nin yüksek teknolojide yol haritasını oluşturan HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı'nın yaz dönemini otomotiv alanında teknoloji ve yatırım mevsimine çevirdiğini belirterek, "Programda otomotiv sektörünü ilgilendiren 2 çağrı yer alıyor. HIT-30 Elektrikli Araçlar ve HIT-30 Batarya kapsamında yer alan teşvikler, Türkiye'yi elektrikli araç üretiminde bir üs haline getirecek. " dedi.

Avdagiç, tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı'nın kapsamında yer alan "HIT-Batarya Çağrısı" ve "HIT Elektrikli Araç Çağrısı" teşviklerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Programın yaz dönemini otomotiv alanında teknoloji ve yatırım mevsimine çevirdiğini dile getiren Avdagiç, "HIT-30 Programı'nda otomotiv sektörünü ilgilendiren 2 çağrı yer alıyor. HIT-30 Elektrikli Araçlar ve HIT-30 Batarya kapsamında yer alan teşvikler, Türkiye'yi elektrikli araç üretiminde bir üs haline getirecek. Bu program bilhassa mesleki eğitim ve nitelikli iş gücünde alacağımız. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder